dissabte, 31 de juliol del 2021

NITS A LA FRESCA AL REFUGI DE CORTIUDA

Share it Please

Aquest estiu es presenta millor però l’any passat, en plena pandèmia, reobria el refugi de Cortiuda, a 20 minuts de Peramola (Alt Urgell). Els responsables d’aquesta “bogeria” son en Jordi Quera -propietari del refugi des del 1992-, la Montse Armengou -parella del Jordi i cul inquiet allà on va- i el Damià Vallvé -el guarda, que és guia d’escalada-.

 

El refugi ha hagut de funcionar al 50% i durant mesos amb restriccions de mobilitat. Malgrat tot, el balanç és positiu. “Hem tingut força gent de la comarca que han redescobert un entorn únic i sovint oblidat com és Aubenç, el Corb, Sant Honorat... Després de l’excursió s’han quedat a dinar i han passat un bon dia.” I és que els arrossos de muntanya del Damià comencen a ser famosos i circulen boca a orella.

 

“La part gastronòmica era importantíssima per nosaltres. El refugi ha de ser un lloc on, quan vinguis rebentat de caminar o escalar et puguis refer amb un bon àpat. O si hi has pujat en cotxe -el refugi és accessible per pista per a tot tipus de vehicles-, puguis gaudir d’unes extraordinàries vistes i un bon arròs”, diu la Montse, periodista de professió, que en broma diu que el Damià li ha tret el lloc als fogons.

 

“Teníem molt clar que el refugi, a més de fer muntanya, sigui el punt de partida de moltes altres activitats: turisme familiar, rutes gastronòmiques o de romànic, activitats als embassaments propers...I per descomptat, dinamitzar l’entorn i donar una oportunitat als joves de la zona”, diu Jordi Quera. En aquest sentit, ja han fet rutes i tallers d’arqueologia amb la peramolina Anna Bonet i pròximament faran cursos, xerrades, projeccions de documentals, etc.

 

Però a l’estiu el plat fort son els “Cortiuda a la fresca”, un seguit d’activitats gratuïtes on, mentre es sopa amb una espectacular posta de sol, es gaudirà de nits musicals, literàries, observació d’estels o tast de vins i formatges. I qui vulgui s’hi pot quedar a dormir! (vegeu les activitats a https://www.refugicortiuda.com/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Followers

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *